sunnuntai 3. helmikuuta 2013

New York Cheesecake

Tässä toinen suosikkikakuistani. Se perinteinen ja klassikkojuustokakku. Tai no, siitä perinteisestä en tiedä, tätä juustokakkua saa jokaisesta kahvilasta ja ravintolasta Atlantin tuolla puolen ja heillä jokaisella on oma variaationsa tästä. Mutta olkoon tämä se perusohje, joka onkin lopulta muokattavissa vaikka miten monella tavalla. Mutta todella hyvää tällaisenäänkin. Ohjeen olen tuonut mukanani amerikoista, eräästä kotikeittokirjasta.



Tätä ohjetta on siis helppo soveltaa, eikä ainesten määrä ole aivan niin piirun tarkkaa. Jos haluat korkeamman ja näyttävämmän kakun, nosta ainesten määriä noin suunnilleen samassa suhteessa.

175g Digestive-keksejä
40g voisulaa

600g Philadelphia-tuorejuustoa
300g ranskankermaa
2-3 munaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
n.1rkl vaniljasokeria
1dl tomusokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi (huoneenlämpöinen tuorejuusto on helpompi sekoittaa eikä se jää paakkuiseksi). Vatkaa sekaan huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokerit. Alkuperäisessä ohjeessa vaniljasokerin tilalla pyydetään käyttämään vanilla extractia, mutta eihän minulla sitä sattunut olemaan, joten sokerilla mentiin. Käytän juustokakuissa myös aina tomusokeria tavallisen hienonsokerin sijasta, ihan vain sen rakenteen takia; lopputuloksesta tulee mielestäni aina tasaisempaa eikä sokerikiteitä huomaa taikinassa.

Lisää vielä sitruunan mehu ja kuori, oman maun mukaan. En ole muistaakseni koskaan käyttänyt aivan kaikkea sitä mehua mitä sitruunasta on irronnut.. Varmista vielä ettei seoksessa ole paakkuja ja kaada sitten vuokaan. Paista noin tunti 180-asteisessa uunissa, juustokakku saa alkaa hieman ruskistua reunoilta. Jäähdytä kokonaan ja viilennä vielä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Halutessasi voit tarjota juustokakun vadelmakastikkeen kanssa.

2-3dl vadelmia
n. 1rkl vettä
1rkl tomusokeria
sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä noin 10min, jotta seos vähän paksunee. Nuo määrät ovat suuntaa-antavia, eli makeuden voi ihan itse säätää sopivaksi, samoin sitruunamehun määrän. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoa juustokakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti