torstai 28. helmikuuta 2013

Go nuts!

Tässä älyttömän hyvää pikku naposteltavaa vaikkapa leffailtoihin, illanistujaisiin tai ihan muuten vaan popsittavaksi. Ajatus paahdetuista ja maustetuista pähkinöistä syntyi, kun satuin kerran maistamaan erään pähkinäpussin sisältöä ja sieltä löytyikin sitten hunajapaahdettuja maapähkinöitä, joihin hullaannuin. Ei muuta kuin toteuttamaan siis!Valmistin kuitenkin sitten kerralla kahta eri sorttia pähkinöitä, toiset ovat juurikin niitä hunajapaahdettuja maapähkinöitä kun taas toisista tein hieman mausteisempia. Näihin maustettuihin pähkinöihin käytin muutamaa eri pähkinälajia; tein sekoituksen manteleista, cashew,-saksan -ja maapähkinöistä. Nämä reseptit taipuvat kyllä sitten moneen ja säilyvät myös hyvin, valitse vain suosikkipähkinäsi ja halutut mausteet. Hyvää ja helppoa.

Hunajapaahdetut maapähkinät:

200g maapähkinöitä
½rkl hunajaa
1rkl vettä
1tl voita
0,25dl sokeria
n.1tl suolaa

Aloita paahtamalla maapähkinöitä uunissa 175° noin 15 minuutin ajan välillä sekoitellen. Sekoita sillä aikaa pienessä kattilassa hunaja, vesi ja voi. Voit samalla myös sekoittaa sokerin ja suolan sekaisin erilliseen kulhoon sillä välin kun odottelet pähkinöiden paahtumista. Pähkinöiden paahtamisessa kannattaa muuten olla myös tarkkana, etteivät ne vain pääse kärähtämään, voit ottaa pähkinät uunista ulos kun pinta on hieman ruskistunut. Kaada maapähkinät seuraavaksi siihen samaiseen kattilaan ja laita liesi päälle ja sekoittele pähkinöitä niin, että hunajaseos leviää tasaisesti kaikkialle. Tarkoitus olisi kiehauttaa seosta sen verran, että vesi haihtuu pois eli noin muutaman minuutin ajan. Kaada pähkinät takaisin leivinpaperin päälle vähän jäähtymään ja kuivahtamaan. (Kuivuminen on ehkä väärä sana, sillä pähkinät jäävät melkoisen tahmeiksi). Lopuksi sekoita vielä pähkinät kulhossa sokerin ja suolan kanssa hyvin. Anna jäähtyä ja se on sillä selvä!

Mausteiset pähkinät:

200g pähkinöitä
1tl suolaa
½-1tl chilimaustejauhetta
1tl sokeria
½tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1rkl öljyä

Tämä on näistä kahdesta yksinkertaisempi ja nopeampi. Aloita taas paahtamalla pähkinöitä uunissa 175° n.15min ja välillä sekoitellen. Sillä aikaa sekoita kaikki loput ainekset kulhossa sekaisin. Ota pähkinät uunista ja kaada maustekulhoon, sekoita ja paahda uunissa vielä pari minuuttia, anna jäähtyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti