perjantai 8. helmikuuta 2013

itsetehty daim

Tässä superhelppo helpotus äkilliseen makeannälkään! Eli siis kotikutoinen Daim, joka vetää vertoja kaupan versiolle. Ei aivan yhtä rouskuvaa, mutta paljon suussasulavampaa. Ohje on yksinkertainen ja lyhyt, ja kaikki ainekset löytyvät joka kodin kaapin kätköistä, luullakseni. Tai no, suklaata harvoin huvikseni kaapissa säilytän, syötyähän se aina tulee. Mutta noin muuten, perus raaka-aine se suklaakin!

Tätähän voi myös jokainen muokata mieleisekseen suklaan osalta. Itse käytin tähän ihan vain Fazerin Sinistä, mutta tummempi suklaakin varmasti sopii tähän erinomaisesti. Miksipä ei myös jokin makusuklaa, tai jopa valkoinen... Niin monta suklaata kuin on syöjääkin.

Ohjeen olen aikoinani ottanut talteen Aamulehdestä. Siinä oli sillä kertaa paljon muitakin simppeleitä pikkuohjeita, mutta tätä Daimia kerran kokeilin ja sille tielle jäin...Mitä siis tarvitset Daimin valmistukseen (n.½pellillistä):

50g voita
3rkl siirappia
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta
1rkl (tummaa) kaakaojauhetta
ja suklaata niin paljon kuin haluat (käytin 100g)

Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi suklaa. Keitä seosta hiljalleen noin 5-10minuuttia, kunnes se alkaa keittyä kasaan ja irtoilla pohjasta. Sulata myös suklaa vesihauteessa tai mikrossa, kumman koetkaan mieleiseksesi.

Kaada seos leivinpaperin päälle. Se on nopea jäähtymään, joten levitä tasaisemmaksi tarvittaessa. Anna pohjan hieman jähmettyä ja kaada päälle vielä sulatettu suklaa ja levittele tasaisesti joka puolelle.

Jäähdytä jääkaapissa noin tunti. Mitä kauemmin, sitä lohkeilevampaa Daimista tulee. Lohko paloiksi ja nauti. On muuten käynyt myös mielessä, että tämähän sopisi myös koristeeksi jälkiruokiin, kakkuihin yms. Murustelee vain tai jättää isommiksi lohkoiksi ja avot!3 kommenttia: