keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Mangojuustokakku

Viime kerrasta on vierähtänyt jo hetki. Päässäni pyörii jatkuvasti leivontaideoita. Viimeaikoina ne ovat vain keskittyneet jopa liikaa kesäisiin asioihin. Edellinenkin idea kaatui siihen, kun kaupan hevi-osastolla totesin sesongin olevan aivan väärä siihen nähden mitä kaikkea respeti olisi vaatinut. Ajattelin ensin, että näillä mennään ja tehdään sitten talvinen versio, mutta muutin kuitenkin mieltäni ja päätin odottaa kesään ja tehdä kunnolla ja oikein.

Noh, sain kuitenkin jotain leivottua tämän hiljaiselon aikana. Kuitenkin jätin kuvat ottamatta, saamaton kun olin ja kakku vain katosi liian nopeasti jääkaapista. Mutakakkua siis tein, ohje löytyy varmasti jokaiselta ja viimeistään sitten siitä Fazerin leivontasuklaa-paketin kyljestä.

Mutta sitä kesää odotellessa eilen tein jotain kesästä muistuttavaa, ainakin kovin pirteä ja raikas siitä tuli. Mangojuustokakku on superhyvä maultaan ja värityskin muistutti ihanasti taivaalla paistavaa kevätaurinkoa!


Keksipohja:
n.110g Digestive-keksejä
n.40g voisulaa

Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl kermaa vaahdotettuna
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria/ puolikkaan vaniljatangon siemenet
n.2rkl sitruunan mehua
2rkl vettä
4 liivatelehteä

n. 1,5prk mango-pilttiä
2rkl vettä
2 liivatelehteä

Valmista keksipohja ja laita jääkaappiin jähmettymään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 minuuttia. Notkista tuorejuusto sekoittelemalla sitä hetki kulhossa. Lisää sitten sokerit ja sitruunamehu ja vatkaa sekaisin. Vielä lopuksi lisää sekaan kermavaahto ja sekoittele varovasti tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja lisää sitten liivatteet ja anna sulaa. Kaada liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana ja sekoittele vielä lopuksi. Kaada keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Mangopäällystettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitten tilkka vettä ja sulata liivatteet sekaan. Kaada joukkoon vielä mangopiltit ja sekoita. Levitä tuorejuustotäytteen päälle ja anna taas hyytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tein tämän taas 18cm vuokaan ja mielestäni tällä ainesmäärällä tuli juuri sopivasti korkeutta kakkuun. Muutenkin ainekset ovat pitkälti noin-määriä, eli maustaa voi mielensä mukaan. Oli muuten myös tarkoitus vähän koristella kakun pintaa ja päädyin sitten ihan vain pikeeriin, mutta sen valmistusta aloitellessani huomasin, että eihän minulla ollut läheskään tarpeeksi tomusokeria. En viitsinyt lähteä enää kauppaan, enkä voinut lykätä sitä seuraavaan päivään, sillä aikomus oli viedä se mukanani töihin, joten annoin kakun olla tuollaisenaan, ja hyvinhän sen joka tapauksessa kelpasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti