sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sacherkakku

Tämä on yksi suosikeistani mitä kakkuihin tulee. Suosikkini se on, koska kakku on suklainen, tietysti, mutta erityisen kakusta tekee suklaan ja aprikoosimarmeladin yhdistelmä. Maku on täydellinen. Resepti on äitini vanha ja tällä ohjeella kakkupohjasta tulee mehevä ja se maistuu oikeasti suklaalta.


Tuo kanssa-asujani ei ole ollenkaan niin perso makealle kuin minä, joten usein saan pistää tekeleeni omiin, parempiin suihin tai vaihtoehtoisesti täytyy kutsua tuttuja kylään... Jotenka kakkuähkyä lievittääkseni tein tällä kertaa kakun puolitetulla ohjeella pienempään vuokaan (halk. 18cm), ja siksi kakussa onkin vain yksi täyteväli. Mutta siis tässä ohje kokonaisuudessaan:

Kakkupohja:
3dl sokeria
150g voita
150g suklaata
ripaus suolaa
4 valkuaista
4 keltuaista
2tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
2rkl perunajauhoja
1,75dl vehnäjauhoja
4rkl maitoa

appelsiinimehua
300g aprikoosimarmeladia
kermavaahtoa niin halutessasi

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita
½dl sokeria
½dl vettä

Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita sulatettuun suklaaseen pieninä nokareina lusikallinen voi-sokeriseosta ja sekoittele varovasti. Tämän jälkeen voit yhdistää suklaan taikinaan ja lisää tässä kohtaa myös maito ja vatkaa hetki. Siivilöi kuivat aineet taikinaan vähän kerrallaan samalla vatkaten tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erillisessä kulhossa kiinteäksi. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan varovasti, jotta ilmavuus säilyy. Paista voidellussa ja jauhoitetussa irtopohjavuoassa (22-24cm) 175 asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen vuoasta irrottamista. Kumoa ja halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat hyvin appelsiinimehulla ja levitä väleihin aprikoosimarmeladia sekä halutessasi kermavaahtoa, kuten Kinuskikissa on omassa Sacherkakun ohjeessaan tehnyt. Levitä loput marmeladista vielä koko kakun päälle ja reunoille helpottaaksesi kuorrutteen levittämistä.

Valmista lopuksi kuorrute sulattamalla suklaa vesihauteessa. Lisää suklaasulaan nokareittain voi, sokeri ja vesi ja sekoittele tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levittele sileäksi. Viilennä kakku jääkaapissa ja tarjoa myöhemmin. Parhaan maun takaamiseksi kannattaa kakku leipoa ja täyttää päivää ennen itse tarjoamista, jotta maut tasoittuvat.

Itse en ole koskaan ennen laittanut Sacherkakun väliin kermavaahtoa, se ei mielestäni oikein kuulu kakkuun, mutta lopputulos ei kyllä ollut ollenkaan huono, päinvastoin. Vaikka pidänkin kakusta sellaisenaan pelkän marmeladin kanssa, kermavaahto oli oikein mukava täyte siellä seassa ja teki kakusta mukavan pehmeän.

4 kommenttia:

  1. NAM! tosi hyvännäköistä! eilen tehtiin daim-kakkua ja hyvää sekin oli! pitääkin kokeilla tätä reseptiä joskus! :)

    Ja muutes! mulla olis blogissa käynnissä 30€ lahjakortin arvontaa, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taidanpa käydä vilkaisemassa.. :)

      Poista
  2. Nam, tämä menee kokeiluun :) mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  3. voiko tätä pakastaa ja jos voi, niin miten ajoissa ennen juhlia voisi valmistaa pakastimeen?

    VastaaPoista