torstai 24. tammikuuta 2013

Chocolate cookies

Tässä toinen tuotos eilisestä leivontaurakasta. Ohjeen olen löytänyt jonkin aikaa sitten Dr.Sugarin blogista. Silloin eräänä iltana etsiskelin blogien syövereistä jotain nopeaa ja hyvää, mieluiten suklaista ja lopulta päädyinkin näihin suklaakekseihin. Ohje on superhelppo ja todellakin nopea, keksien söpöstä ulkonäöstä puhumattakaan. Kekseistä saa helposti pulleita ja niihin tulee kauniisti repeilevä pinta. Tomusokeri "kuorrutus" antaa kekseille loppusilauksen ja tekee niistä jotenkin juhlavampia.

Keksit (noin 10kpl)
1,8dl vehnäjauhoja
1,2dl sokeria
½dl fariinisokeria
½dl kaakaojauhetta
½tl vaniljasokeria
½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1½ valkuaista
50g voita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Nypi voi joukkoon ja lisää viimeiseksi valkuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele käsin sopivankokoisiksi palloiksi ja dippaa vielä tomusokeriin. Tämä tomusokeripäällyste kannattaa tehdä kunnolla tai muuten sokeri sulaa uunissa eikä jätä kaunista vaaleaa pintaa, kuten minulla käy aina niin kuin kuvassa näkyy! Eli pyörittele palloja reilusti tomusokerissa, jotta sitä jää runsas kerros keksin päälle. Laita pallot leivinpaperille jättäen leviämisvaraa sopivasti ja litistä hieman. Paista 175-asteessa noin 10 minuuttia. Aika on suuntaa-antava keksien koosta riippuen ja sisuksen kuuluu jäädä hieman tahmeaksi, joten ei kannata kypsentää liikaa. Kannattaa myös jäähdyttää keksit ritilän päällä, jotta keksit pysyvät mehukkaina.



Omani ovat jotenkin rustiikkisen näköisiä ja aivan kuin pieniä ruisnappeja, eikä tuo repeilevä pinta oikein korostu niin kauniisti kuin alkuperäisissä kekseissä, mutta veikkaan, että maku on aivan yhtä hyvä ulkonäön puutteellisuudesta huolimatta. Joka tapauksessa resepti on kokeilemisen arvoinen.

1 kommentti: