torstai 4. huhtikuuta 2013

Suklaakakku vadelmamoussetäytteellä

Vapaapäivien kunniaksi päätin taas leipoa kakkua -suklaisen sellaisen. Suunnitelmat muuttuivat matkan varrella hyvinkin paljon. Aluksi tarkoitus oli tehdä appelsiininen suklaakakku, mutta sitten muistinkin, että pakastimessa onkin vielä yksi rasia kesän vadelmia. Halusin hyödyntää ne tähän kakkuun ja teinkin täytteestä sitten todella vadelmaisen.



Suunnitelmien vaihtumisen takia - tapahtui kyllä aika lennossa - ei taas kaikki mennyt ihan täydellisesti. Kakkupohja onnistui upeasti, mutta täytettä tehdessäni huomasin, että sulatetut pakastevadelmat (jotka vielä soseutin) tekivät täytteestä melkoisen juoksevaa jopa. Onneksi kaapissa sattui olemaan kaksi liivatelehteä, jotka pelastivat päiväni. Kakku täytyi siis täyttää irtopohjavuokaa apuna käyttäen, täyte olisi muuten valahtanut ulos. Lisäksi kuorrute aiheutti päänvaivaa. Se kuitenkin oli ihan oma vikani, tein typerän aloittelijan virheen, joten uusiksi meni suklaakuorrutus. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja kakku oli hyvää.


Suklaakakkupohja: 

3 munaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoha
2rkl kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta
100g suklaata
50g voita
1dl maitoa
1tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon suklaasula ja sekoita. Lopuksi sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito.

Paista uunissa 175° n.45minuuttia, anna jäähtyä ja kumoa. Tällä määrällä tuli hyvänkokoinen kakku 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, joten kasvata ainesten määrää tehdessäsi kakun isompaan vuokaan.

Vadelmamoussetäyte:

2dl kermaa
250g maitorahkaa
200-300g (pakaste)vadelmia
tomusokeria maun mukaan
1tl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Liota liivatteet. Vaadota kerma ja sekoita joukkoon rahka. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ja soseuta sitten. Sekoita vadelmat joukkoon, mausta sokerilla sekä sitruunamehulla. Kuumenna vielä tilkka vadelmasosetta ja sulata liivatteet siihen, kaada lopuksi täytteeseen.
Tällä määrällä saa täytteen kahteen kakun väliin, joten sain aikaan hieman liikaa täytettä koska kakussani oli vain yksi väli.

Suklaakuorrute:

150g suklaata
1dl kermaa

Lämmitä kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa ja anna sulaa samalla sekoitellen. Jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle.



3 kommenttia:

  1. Moi!
    Blogissani on sulle tunnustus :)
    Antsu♥
    http://vakavaneuloosi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Nam, kyllä ainakin ulkonäön perusteella kakku näyttää onnistuneen hyvin :) Leipoessa oppii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui lopulta :) Ja kyllä tosiaan oppii, sehän se onkin mukavaa koko hommassa:)

      Poista